humorn är ganska låg..

kille i min klass: ey nicole, quieres pippa? (nicole, vill du pippa?)
jag: eh.. asså.. haha..va..
kille(lite otåligt): quieres pippa??
jag: eh.. gracias pero ahora no.. (eh.. tack men inte nu)
kille: vale, di si tu quieres! (säg till om du vill ha!)
det gick en stund och jag tänkte va fasen han menade. han är ju inte typen som skojar om sånt.
efter några minuter ser jag att han tar fram en påse med solrosfrön och på den står det "pippa". pippa är alltså solrosfrön på spanska.
dagens kulturkrock!

på andra sidan jorden, på andra sidan stan

jag sitter här och blir lite taggad faktiskt. inte på skola imorgon och på att jag fortfarande känner mig krasslig, nej! utan på gothia 2010! (tack hanna) jag vet inte riktigt hur formen kommer vara då men jag får la helt enkelt ta tag i mitt liv och börja träna. men det är så himla tråkigt på gym eller liknande, alltså att inte träna i ett lag som jag gjort hela mitt liv. för här i valladolid där jag bor finns I N G A tjejlag. okej i typ simning, men jag känner mig inte så himla pepp på det. men jag känner att mina muskler förfaller typ x) det låter hemskt och det är det. så nu när jag ska bli frisk i veckan ska jag börja ut och springa. nä det kommer jag inte göra. bor mitt i stan och om jag ska springa någonstans är det på ett ställe utan människor. så okej, jag ska börja köra yoga-pass en gång om dagen! det kan vi säga. låter rimligt. för såhär kan jag inte fortsätta leva. så gothia 2010 :D jag hoppas verkligen jag kan vara med där om laget överhuvudtaget ska dit. annars nöjer vi oss med innebandy + bastu i kära kattegatt! borde skriva en sång om den hallen så mycket tid man tillbringat där.<br>
<br>
<br>
min helg har varit allt annat än spännande. har mått piss hela helgen och gör det fortfarande. det som har blivit bättre är halsen, sen har öronen, förkylningen och orken blivit sämre. så jag vet inte om jag själv blivit bättre? hm. jag har suttit (legat) framför datorn och nördat totalt, kollat på criminal minds och lyssnat på massa p3 dokumentärer. den största spänningen var när jag fick besök av lina och hennes familj! har nästan fått liggsår känner jag nu, haha. men jag har duschat dock, en stor eloge till mig.<br>
<br>
<br>
jag vet inte vad jag ska skriva. jag hatar min flytande medicin? jag har hemlängtan? eeh.. jättenegativ tjej.
imorgon är det skola och jag måste dit och förklara för min rektor vart jag hållit hus hela veckan, annars får man inga pengar från csn, ajjjaabaja.<br>
<br>
<br>
nu ska jag prata med min käre far och maila min mor och mormor. la familia ante todo någon? ehe.<br>
imorgon kommer maja hem från barcelona, något saknad tjej!<br>
saknar er alla, men det är inte långt kvar nu. massa kärlek till er<3<br>
<br>
dagens outfit dårå. (har klippt mig)

följer dig hem, tar den långa vägen så jag får känna mer av din lukt

det första jag vill säga är TACK TILL ALLA SOM ÄR SÅ HIMLA STÖTTANDE!!! utan er skulle jag inte varit kvar här utan suttit i sverige och ångrat mig resten av mitt liv. så tack. tack tack tack tack tack! jag trodde inte det skulle bli en dans på rosor när jag kom hit men att det skulle bli såhär var det nog ingen som föreställde sig. jaja, det blir något att berätta för barnba rnen iallafall.

så vad har jag gjort den vecka som jag bott här på studenthemmet då?
jag har skaffat kompisar, bytt skola, frysit ihjäl, blivit sjuk, festat, varit pinsam, tagit nya chanser, börjat använda skype, sovit, ätit mat och äpplen. hänt vääldigt mycket på en vecka kan jag säg. men det är väl skoj. sen jag kom hit har jag känt mig mycket starkare (inte fysiskt eftersom jag har blivit en riktig fespropp när det gäller träningen), men psykiskt! jag har gjort saker jag aldrig trodde jag skulle våga och jag har aldrig varit lika framåt som jag är här. börjar prata med tjejerna vid matbordet, även om vi aldrig setts innan. vågar fråga saker, även om dom kanske inte är 100% grammatiskt korrekta. men jag vågar! det är det som känns så bra.
dock har inte min hemlängtan gått över. tror inte den någonsin kommer göra det.
jag saknar min familj så oerhört mycket. familjen som alltid bara varit några meter (km i pappas fall) och som jag alltid kunnat ringa om jag vill. såklart kan jag ringa härifrån med, men det är ju inte riktigt samma sak. i need love. inte sån love utan familj-love. kramar och pussar av familjemedlemmarna. t ex när mamma skäller på mig och marcus för att vi är lata grisar så slutar alltid kvällen/natten med att vi säger att vi älskar varandra. sånt är så fint! och det har jag liksom tagit förgivet. men resan hit har fått mig att se sakerna ur "ett guds-perspektiv" (har nunnorna hjärntvättat henne??!?!!?!?!) och med det menas att jag ser/hör allt som händer hemma i falkenberg och ser det som händer annorlunda än vad jag hade gjort om jag varit med i smeten. hoppas ni förstår! det känns även det skönt, att inse att falkenberg är en underbar stad och människorna är inte alls så instängda som alla säger (ungdomar). om man jämför valladolid, där människorna är väldigt instängda och det är inte många som vet vad sverige är för nått. "Schweiz?.. " , "nej din idiot, SVERIGE!!!!!!!!!" så är det oftast haha. jag kan inte förklara varför, men jag har aldrig älskat falkenberg/sverige (HEJ SVERIGEDEMOKRATERNA?! hahaha aldrig) så mycket som jag gör nu. blir stolt så fort jag hör nått om sverige och hoppar och skriker "MITT LAND, MI PAÍS!!!" okej det gör jag inte, men ja.. jag blir stolt.ehe..
eftersom jag flyttat in till stan (en låt till skolan, tre/fyra låtar till centrum och majsen) så umgås jag mycket mer med min lilla pärlis maja. det är en himla tur att jag har dig härnere, utan dig, våra flabb, biobesök och fula dialekter tror jag det skulle varit väldigt svårt för båda att vara här. sen har vi ju lina med! en underbar tjej från gööteborg! dock bor hon lite utanför stan, men vi får helt enkelt samla gänget. tillsammans är vi oslagbara!
mattias, dig har jag inte hört från på ett tag.. MEN GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! :D
idag fick jag gå hem från skolan för jag hade så jääkla ont i halsen, huvudet och frös som en jude. rektorn blev livrädd och trodde jag hade svininfluensan så jag fick gå hem till studenthemmet vid tio tiden. sen dess har jag bara sovit, druckit te och ätit mat. riktigt god mat idag, makaroner och kotlett! me encanta maten här, den är svingod. oj, skrev jag på spanska där? :D cooolt! det betyder iaf att jag älskar maten här om ni inte kopplade. heh. nu känns det inte bättre, halsen är helt slemmig och det som kommer upp när jag harklar mig har en nyans av grön/gul..inte så fräscht, men sån är jag. så nu ska jag svara på mail, facebooka och slå upp historia-läxan på internet eftersom läraren har talfel så jag fattar inte vad han säger.. tänk er en spanjor som inte kan säga "R" och dessutom pratar lågt och snabbt som x2000. fungerar ju helt enkelt inte.
en sista sak innan jag kollar mailen. denna helg kommer jag bara sitta på mitt rum, kanske turista lite. men det blir ingen fiesta då jag måste samla lite pluspoäng hos nunnorna.. det passar väldigt bra eftersom maja ska träffa sin mamma denna helg och linas pappa och lillebror kommer hit och är med henne. känner sån stor lycka för mina gosingar att dom kommer ner! ni förtjänar det. så det blir för mig att sitta inne och kolla på bilder av min familj. hehe. sjukt sorgligt men det är bara 62 dagar tills jag får se er igen! den som väntar på nått gott, väntar aldrig förlänge! nu ska jag gå och spotta.. blää.
saknar er alla!! kompisar, inte kompisar, bekanta, söderbron, ja you name it! i'm ooout. hörs snart igen :)
<3
är sugen på att färga håret! förslag?

den värsta dagen i mitt liv.

igår var en av de värsta dagarna i mitt liv.

jag bestämde mig för att byta familj efter att mamman slog sin dotter. det och alla konstigheter som hänt innan spelade roll. så igår (tisdag) så gick jag till min rektor, pratade med paula (stand-in för carmen som är sjukskriven) och vi fixade allting = skola och tillfälligt boende på ett studenthem som jag besökte samma dag. sen var allt frid och fröjd och jag skulle bara hem och packa, sen ta en taxi till studenthemmet. dock var det lättare sagt än gjort. när jag kom hem gick jag in till mitt rum så kom mamman. "jag ska flytta. det är det bästa för oss alla." sa jag. hon blir helt galen! börjar slita i sitt hår, säga att hon älskar mig, att hon älskar mig mer än sitt egna barn. hon gråter och skriker att jag inte får åka. sen efter några minuter blir hon riktigt våldsam och tar tag i mig. jag får panik och sliter mig loss.

hennes dotter säger: "men ring och säg till studenthemmet att hon är en dålig flicka och bara kommer ställa till problem!" och så gjorde mamman. och några minuter senare var jag inte välkommen på studenthemmet. jag lovar, den kvinnan har förmågan att hjärntvätta vemsomhelst. jag fick ännu mer panik; jag ville bara därifrån. då säger dottern:"ta hennes nycklar så hon inte kan komma ut och stäng in henne på sitt rum." så gjorde mamman. där satt jag och hyperventilerade, skrek och grät som jag aldrig gjort förr. JAG VAR HELT ENSAM! som tur vad hade jag fått med mig min mobil så jag smsade maja, min svenska kompis som bor 20 min bort med bil från min lägenhet. hon skulle komma med en till tjej och hennes värdpappa. dock tog det cirka 1,5 h för dom att hitta och under den tiden så kom mamman in med jämna mellanrum och skrek att jag var värdelös, en lögnare och att min mamma hatade mig. att min mamma tyckte jag var dålig människa. hela min svenska famlj hatade mig och jag var ful, tjock mm. jag gråter nu när jag tänker på det, det var sån äcklig känsla. även om jag visste allt hon sa var falskt så kändes det som min lust att leva tog slut, jag var helt nedsänkt av annan människa. jag kan inte sluta tänka på det och jag har sen dess haft konstant huvudvärk.

hon sa att jag inte skulle få komma därifrån och då sa jag; jo, för mina vänner kommer och hämtar mig nu. fort som tusan slängde hon i sig ett dussin tabletter så hon inte skulle visa sin psykotiska sida för vitten/utomstående. sen kom maja, lina och hennes värdpappa till oss. min värdmamma sa att hon inte skulle släppa iväg mig fören hon pratat med rektorn här i spanien. det var helt omöjligt, vilken hon hade räknat ut, eftersom klockan var halv sju och han gått hem för längesen. dock fick vi kontakt med frida och sara-olivia, våra handledare här i spanien så dock fick ordnat efter många om och men (cirka 4,5 h hade jag varit "instängd") att jag fick åka till studenthemmet. dom ordnade även så jag fick en plats där.

blicken värdmamman gav mig fick mig att drömma mardrömmar. den var så fylld av hat att jag blev riktigt rädd, mer rädd än jag var när hon skrek åt mig.

men nu sitter jag här i mitt lilla rum med eget badrum och kollar ut över den gemensamma trädgården. idag började jag på en ny jättestor skola som verkar skitbra. klassen är stökig och jag har fått tre bra kompisar som jag hänger med hela tiden. dessutom ska vi ha följe imorgon till skolan, det känns bra. studenthemmet drivs av nunnor, dom är hur hjälpsamma som helst och klart att det finns schema för när man måste vara inne, men det hade jag ju med den andra familjen med. studenthemmet ligger mitt i stan, nära till allt och 5 min från skolan. allt känns bra nu. dock kan jag inte förtränga vad mamman sa och hatet i hennes blick. men det är bara att ta nya tag, detta är första dagen i mitt nya liv. nu ska jag fylla i lite papper sen ska jag gå och köpa grejer som jag behöver, aceton, datakabel osv. jag är ute ur helvetet iallafall!
dock är jag helt slutkörd. miljoner tack-pussar till maja och lina. ni är så himla underbara!! (du med mattias om du läser :)

LÖRDAG 3/10

jag är sämst på att uppdatera. jag tänker på vad jag ska skriva i bloggen ofta men jag har liksom inte tid att skriva ner allt när jag väl sitter vid datorn. det är facebook, first class, bilddagboken och msn. sen har jag matten hängandes som ett stort moln över mig hela tiden + att jag har alla andra ämnen. så jag hinner inte skriva varje dag eller varannan dag. jag skriver när jag känner mig mogen för det! det blir bäst så tror jag. nu sitter jag i min stoora säng i byn och myser till max. klockan är strax över ett på natten och jag håller på att fixa min ipod. tystnaden ligger som en hinna över huset, det är bara jag som är hemma. jag älskar att vara ensam i detta hus. eftersom det ligger på landet är tystnaden total. känns som man behöver detta ibland. idag har vi varit och "klippt" vindruvor som ska användas till massa vin. det var varmt och lite jobbigt. kan ju säga att ryggen var måttligt likt ett C när man kom hem. tre timmar av hukande, svettande och stånkande. solen stekte på ganska gott om jag säger så. men det var skönt när det var klart! har även lärt familjen här vad lördagsgodis är så vi kör med det nu. eller jag kör med det, för dom äter ju choklad, kex och oboy till frulle liksom. men men, var och en får göra som dom vill. imorgon ska vi tillbaka till "verkligheten" men innan det ska vi äta paella. det är så himla gott, så det ser jag fram mot. på måndag blir det ingen skola för min och nurres del för hon ska till körskola och värdmorsan vill inte att jag ska åka ensam till skolan (y) helt okej om ni frågar mig. så det blir antagligen ganska mycket matte både imorgon och på måndag eftersom jag inte har gjort någon matte alls idag :/ får dåligt samvete towards mig själv. jag ska verkligen få vg i matte b, jag ska! nu när jag håller på med fullständiga andragravdsekvationer känns det inte så aktuellt, men jag ska fasen fixa detta. bannimej. idag var mamma, marcus, mormor, morfar, peter, challe, ted, totte och polly i köpenhamn. det var morfars födelsedagspresent. fick ett sms av kära mormor vid elva och då högg det till i magen av saknad. jag vill också sitta i en minibuss med min familj och se på mina småkusiner, skratta åt marcus och prata förnuft med morfar.. men det är inte länge kvar tills jag får det. jäklar va jag saknar dom. lillebror smsade innan med, det är lite läskigt hur mycket ett litet sms kan betyda.. nu är klockan snart halv två och det börjar dra i ögonlocken. nurre gick precis ut för att "festa". mjo.. vet inte om man kan kalla det festa. hon och hennes kompis köper varsin cola på discoteket där det är 5 killar och 6 tjejer. sen står dom och kollar på åleriet i några timmar sen går dom hem. man har liiite olika tankar om vad festande är märker jag. jag är inte alls sugen, vill ta det lugnt och bara va. nu kom värdmorsan från helvetet hem och frågar varför jag är så arg (?) jag svarar att jag vill vara ensam ibland och att hon måste acceptera det. och nu säger hon att jag är konstig och "varför kan du inte vara som nurre?" hahah, vilken normal mamma vill att hennes dotter ska vara ute tills kl 7 på morgonen?! det är la bättre att jag är här eller...? jag fattar fan ingenting och jag bryr mig inte ett piss om denna "värdfamilj" längre!! dom har endast mig för att tjäna pengar AND THAT'S IT! nu blev jag arg. gött, hon har lyckats med det med. underbar kvinna. hon har sagt till mig att säga till carmen (som är chef över utbytet) att jag ska anmäla dom så dom får en ny person nästa år när jag åkt hem i juni. alltså ska jag orsaka att en tjej eller kille ska vara i denna skruvade famlj ett år? read my lips mf: HELL NO! så var det med den saken och det är min hämnd för ett års lidande. sug på den ditt löstandspsykfall! oj va elak jag blev nu men jag tror ingen fattar hur hon är.. hon är.. aa.. hur ska jag beskriva på bästa möjliga sätt? dum i huvudet? räcker det? (jag är inte såhär elak, det är bara det att hon är sån dålig värdmorsa att jag spyr.) nu ska jag kolla på ett avsnitt av grotesco och sen sova. vill vakna sent imorgon, äta frukost och sen sova igen. sen blir det ju paella med, wiho. hoppas alla har en härligt lördagsnatt (inte för härlig hehe) och att ni gör vad ni vill utan att någon säger att ni är tråkiga för det! ;) s a k n a r e r a l l a <3

RSS 2.0