porfa

idag har jag bara pratat spanska och bara varit med spanjorer.

först var jag och carlos i stan och kollade på kläder. sen gick jag till studenthemmet och åt mat. sen bar det av till stan med min kompis viktoría som bor i samma korridor som jag. en heldag fylld med spanska! det märkliga är att jag skriver fel gramatiskt hela tiden nu när jag skriver.. spanskan tar över mitt liv. men det är väl det som är meningen? eller?

jag kan inte ladda upp bilder någonstans, varken på facebook, bdb eller här. det är lite störande men jag ska försöka fixa problemet. nu ska jag äta sen sova för man måste ju börja ladda batterierna till madrid på fredag!!! kl 10.00 går bussen från valladolid, awesome :)

hoppas alla har det bra och taggar inför min hemkomst! mil besos

SÅ IRRITERANDE

skrivit ett svinlångt inlägg så raderas allt och ctrl+z funkar inte. härligt. härligt. inte så. jaja. jag ska iaf börja röra mig inåt stan för att möta upp mina härliga sockerärtor maja och lina. har ingen aning om hur kvällen ser ut, men jag tror den blir väldigt lugn eftersom det är madrid nästa vecka så vi måste vila upp oss, haha.

igår var vi (jag,maja,lina) hos linas värdfamilj i villanubla som ligger 15 min från valladolid. vi blev bjudna på god mat och dryck, plus att vi blev presenterade för hela byn = 1000 kindpussar. har fortfarande lite svårt för det, jag är nog ganska svensk ändå haha. blev hemkörd av toño vid halv 2 sen så stupade jag i sängen. sov till 11 och sen dess har jag spelat quadrapop, segat framför datorn och ätit mat. ganska underbart lat lördag! men det är så jag vill ha det. just det, har målat naglarna med (jätteviktigt).

nu ska jag ladda upp massa nostalgibilder på facebook! ni kommer älska dom. det gör jag iaf. men nu har jag bara en sak till att säga; jag fick ett brev igår som innehöll 1 kg godis från videomix :D tack kära kära amina som gjorde detta möjligt! jag känner mig som en människa igen.

hoppas ni har det bra! snart så ses vi <3

16 november!

WIIHIO! efter 13 försök att ladda upp bilder på mitt nyklippta hår så funkar det. bloggen har lite samarbetssvårigheter idag hehe. samarbetsvilliga var inte heller nordea.se som spärrade mitt internetkonto för min dator hängde sig. men men, det skulle inte kunna förstöra min dag (plus att jag har världens bästa mamma som fixar allt)! haft en riktigt bra dag faktiskt. först skola sen var jag med lina hela eftermiddagen. det var skoj och när vi satt på ett fik och kollade i hennes almanacka kom vi på att det inte alls är långt kvar tills vi åker!!! :D det känns otroooooligt skönt.
har även gjort klart ett arbete om gustav III (a.k.a Gustavo III härnere, haha) och jag känner mig nöjd med det. ganska grymt att jag faktiskt kan prata spanska ganska hyggligt nu! stolt som tuppen över det. men men, ska lära mig meeer! ska kunna flytande efter mitt år här, det är mitt enda mål.

nu ska jag skriva över historian från datorn till mitt block, sen väntar p3 dokumentär och quadrapop ofc!

här kommer bilderna på mitt hår hehe

INNAN (slitet som en judisk arbetare under andra världskriget) okej..den var hemsk. ehm. notera även dreadsen som börjat artat sig i topparna


EFTER
(lite tråkigare, lite kortare och lite kallare)

I'M OUT! miss y'all <3

MIN VECKA (5 dagar av den iaf..)

för er som bryr er så är detta min vecka:



om man ens ser hehe. nu ska jag sova! eller först kolla på criminal minds så jag kan drömma sött om min älskling matthew gray gubler som enligt mig är världens vackraste människa. så är det! sen väntar idrott imorgon 8.00!

saknar er alla men nu är det inte långt kvar <3

en text som förklarar allt

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr(innebandyklubba)
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är



<3

tease-dag

cha cha bloggen!
kass uppdatering utav mig men jag skyller på spanair och min skola.
igår var jag arg från klockan 10-22 = 12 h = jobbigt för man får huvudvärk. jag var arg på korkade människor, skoskav, spanair, vädret, poliser; ja det mesta kan vi la säga. tycker synd om stackars maja som fick stå ut med mig denna eftermiddag som jag ser som ett mörkt kapitel i mitt liv. nåväl, den dagen är över nu!

igår blev jag förresten utnämnd till en av veteranerna på studenthemmet! wiiiho säger jag bara! nu är mobbningen över och jag slipper vara deras slav. haha dock har jag varit smart och låtsats att jag inte förstått vad dom sagt när dom sagt "du får inte äta med sked idag" eller "hämta ett glas vatten till mig". jag ba: "vaaa.." också ser jag riktigt korkad ut. då får jag gå och sätta mig. känns som dramalektionerna med jörgen gett resultat?! ellerinte haha. men iaf, igår så hade vi tagit massa foton som ett uppdrag åt veteranerna. vi satt i stora hallen och visade upp våra foton och allt var frid och fröjd. sen i slutet så säger en av tjejerna; nicole berger, kan du komma upp hit? jag höll på att kracka i byxan, varför skulle jag upp dit (scenen)?! jag gick upp iaf. fick ett diplom där det stod att jag nu var veteran och alla klappade händerna. -tack tack.. fattade noll. sen när jag skulle gå och sätta mig så sa en av tjejerna; MEN TALET DÅ?! shiiiiiiit. jag var alltså tvungen att hålla tal på spanska inför cirka 80 stirrande ögon. men jag fick snilleblixten och la av sånt jäkla bra tal va. fick folk att skratta (med mig för en gångsskull) och sen fick jag applåder igen. kändes bra :)

idag var det riktigt jobbigt att gå upp eftersom jag pluggade tills klockan var halv tre.. historia arbetet känns lite jobbigt. ska lämna in det på torsdag dock, får ser hur det går. han kollade på det idag och suckade. GOOD FEEDBACK! men skit samma, jag är här för att lära mig spanska. måste ju ändå gå om när jag kommer hem liksom. undra hur många gånger jag sagt detta till mig själv haha.

gick till skolan, hade goa lektioner och prov på idrotten. var om rugby och jag hade kollat på det lite så det blev nog okej. sen hade vi engelska med min inkompetenta lärare som inte kan engelska. vi ska ha prov imorgon så jag har pluggat mesta delen av denna dag. duktigt va?! ska verkligen glänsa på engelska provet så alla fattar att jag inte är värdelös, haha.

känner ingen som helst lust att skriva nått idag men efter påtryckningar från höger och vänster så känner jag mig illa tvungen + att jag inte orkar resa mig ur min stenhårda säng. men jag måste nog göra det nu, klockan är elva om en minut och jag måste sova för att kunna ta mig upp levande (?) imorgon. har inte sovit siestan idag heller för jag hade så många saker att göra.

men jag ska hälsa till jooola pooola som är en av dom jag saknar micket micket. ni andra vet vilka ni är! men nu är det fasen nära tills jag kommer hem :) i can see the light så att säga. önska mig lycka till på provet imorgon - tack.
adios!

lost in a fairytale, can you hold my hands and be my guide?

sitter och laddar ner grymt bra pepp-musik! blir en härlig mix av up-temp låtar så jag kan gå riktigt snabbt nu när jag ska ut på promenix. eller när låtarna är klara.
dagen ser ut såhär: (jätteintressant)
- promenix
- duscha
- bestämma kvällen med majsen och linapina
- ätaaa
- sova
- göra en extreme makeover
- gå ut och ha en riktigt rolig kväll!
så ser dagen ut. känns bra :D nu vet jag dock inte vad jag ska göra innan låtarna blir klara. jag kan ju lägga upp lite bilder från igår som jag tog. aa det gör jag! hehe
köpte en asmysig halsduk
och en liten tröja
fruktissallad med choklad
mysig påse
fruktansvärt tråkiga bilder, men jag har inte så mycket mer skoj än så nu. nu blir det promenad!
cha cha

VILL HA

vi snackar varken om kläder eller teknikprylar. inte heller om fred på jorden eller att finna botemedel för aids.
vi snackar om föda. detta är dagens vill-ha:
...pepparkakor i mängder...
och underbara julmust. ett "must" för julen ehe
nu ska jag plugga.

matt och lite tom

nu sitter jag i min säng och har precis druckit upp en flaska vatten.
dagen har spenderats med maja och hennes värdfamilj i salamanca. kan säga att det har varit huur mysigt som helst och jag njöt av varje sekund. det var 22 grader och stekande sol, helt okej den 31 oktober känner jag. ock blev jag megatrött på slutet eftersom ingen av oss hade sovit siestan och därför var jag död när vi satte oss i bilen för att åka hem vid fem halv sex. sov nästan hela vägen fram till valladolid (12 mil) så det var skönt.<br>
<br>
jag, maja och lina skulle ut och dansa rumporna av oss ikväll. igår var jag inte så taggad men hela dagen har jag sakta men säkert peppat mig själv och tänkt att det skulle bli riktigt roligt. sen var det strul med nunnorna.. eftersom vi denna helg endast är 4 tjejer (deras familjer bor här i spanien men dom vill la inte ha dom, lite mobbade) som bor på studenthemmet så skulle dom stänga dörren halv ett. jag menar, det är egentligen då man går ut här i spanien. det sög. då blev jag lite sådär opeppad, men tog igen det när jag gick till vår mötesplats. <br>
<BR>
det första som händer när vi kommer in på diskoteket är att jag möts av en i min gamla klass som säger att min gamla värdsyster är i byggnaden. jag känner paniken krypa genom kroppen och jag får nästan panik. vill inte träffa henne, vill inte. så under hela tiden när vi dansar kollar jag över axeln och är allmänt disconnected.
efter en stund känner jag att någon pickar mig på axeln. där står hon. en av de få människor jag verkligen hyser agg för, jag kan nästan säga att jag hatar henne. hata är ett starkt ord, men i detta fall så är det på gränsen. hon säger hej, frågar hur jag mår och jag fattar inte hur hon kan komma fram sådär. jag svarar bra och sen vänder jag mig om. hon säger att dom fått pengarna. bra svarar jag och vill att hon ska hålla tyst och gå därifrån. "det fattades 4 euro." då tappar jag det. står hon ärligt och säger att hon ska 4 euro av mig? 4 jävla euro? 40 kronor! hur i helskotta kan en människa (en familj) vara så pengakåta?! jag svarar att jag ska skicka pengarna i ett brev. ska jag det undrar ni? NEJ! dom har ett paket som min mamma skickat, en klänning, leggings och min jacka hos sig så innan dom ens får smaka på pengarna ska jag ha mina grejer. men fattar ni grejen? 4 euro! jag blir.. asså..matt helt enkelt. <BR>
<BR>
jag visste att det fanns människor där hissen inte riktigt går ändå upp, men jag menar, detta är sjukt. kan dom inte ge sig? jag tror ingen fattar hur mycket lidande dom orsakat mig; mardrömmar och försämrat självförtroende bara för att nämna två saker. och nu säger dom att det fattas 4 euro. låt mig va ifred.<BR>
<BR>
nu ska jag sova. vill ha säkerhet och bara gosa ner mig i soffan hemma tillsammans med lillebror och mamma. jag visste det skulle bli hårt och svårt här; men såhär jobbigt kunde jag aldrig föreställa mig att det kunde bli.
<br>
<BR>
december kom nu, snälla?

RSS 2.0