kasst

förlåt för en riktigt dålig uppdatering på det senaste.. men det är för jag verkligen njuter av varenda sekund hemma. älksar att vara hemma! dock ska det bli mycket mysigt att åka tillbaka till mina noobar :) okej att jag inte ser fram mot skolan så himla mycket men där får man ju iaf träffa sina vänner och kanske får jag lite mer energi som får gå åt till att lägga på studierna.. haha, kanske inte varit mest pepp på det hehe.

nu sitter jag hemma hos mormor och vi ska äta tacos. men innan det blir det tandläkaren, ska hämta min nya tandställning.. awesome. nä nu måste vi åka. hoppas alla haft en bra jul och att nyår blir lyckat! pussssss

SVERIGE!

nu är jag hemma i sverige!
sitter hemma hos erica och vi ska kolla på flickan som lekte med elden. igår var jag med mina klasstjejer på överraskning i gbg/liseberg och i söndags var det adventsfika hos mig. känns ofantligt bra att vara hemma och vila lite. saknar min maja och lina dock.. puss på er.

hoppas alla får en riktig bra jul! jag har inget internet hemma så därför denna kassa uppdatering.
feliz navidad!

estoy nerviosa..muy nerviosa

asså. sjukt va nervös man kan vara.
pero voy a hacerlo

ses snart

tigerkaka

så ser jag ut i håret nu.. gick till två olika salonger för att färga håret brunt men ingen av dom ville "bara" färga det utan man var tvungen att slinga det med. mitt hår var som bekant jäkligt tråkigt och jag blev lite deprimerad av den orange/råttfärgde färgen så jag var riktigt desperat och sa "jaja"..
frågan är om jag skulle gjort det för nu sitter jag här med ett hårsvall som ser ut som en tigerkaka. men hårspray får la bli min bästa vän? börja puffa upp håret sådär som dessie såg ut på blogg awards (nörd är jag). skit samma, det är bara hår. växer ut. om några år... buuhuu. inte blev mitt självförtroende bättre när en av idioterna som jag nämnt innan som bor i min korridor sa att det var fult och att jag var mycket snyggare innan. TACK SÅ JÄKLA MYCKET, SKA SKRIVA DET I MINA MEMOARER ÖVER SAKER FOLK HAR SAGT SOM HAR PÅVERKAT MIG POSITIVT! nä.. ganska onödigt. men sen tyckte en tjej det var fint, litar mer på henne än quasimodo (hon har en böld på ögonlocket så i min värld heter hon quasimodo)..mogen man är

nu har jag städat mitt rum och jag ska nu sova lite. tills jag ska träffa lina och maja i stan för en sista fika.. kommer sakna mina tjejer :( lina åker imorgon men maja ska vara kvar. jag kommer verkligen sakna dom. mina diamanter, mina noobs och framför allt min murra och mutta :)tur att det finns skype haha!

nä nu väntar min favorit p3 dokumentär, svenska datahackers. äger! hasta luego

jag ser det snöar, jag ser det snöar

det snöade idag! hade aldrig trott att det kunde snöa i spanien, det är ju varmt och sol året om hehe.. not! imorse var det kallt som vanligt och när vi satt på tredje lektionen så sprang halva klassen fram till fönsterna och skrek. jag tror inte dom är vana vid snö. en tjej i min korridor sa att det var första gången i sitt 20 åriga liv hon såg snö, ganska häftigt ändå.

idag har jag varit med lina och fixat de sista julklapparna, sen gick (sprang eftersom det började ÖSREGNA efter snön, gött man gled omkring i sina svinhala uggs..) till en kyrka mitt i stan där majas kör hade julkonsert. mysigt och dom sjöng jättefint. maja ägde. även om det var en kör, hehe.

imorgon ska jag färga håret tror jag bannemej.. inte en enda person här (skolan, studenthemmet) tycker att jag ska göra det men jag pallar inte ha "blondt/råttfärgat/äckligt hår längre, haha. så jag tror det blir det! kommer bli gött utstirrad när jag ska äta imorgon, men det är smällar man får ta liksom. inte mycket att göra!

nu tänkte jag sova en smula, blir som vanligt p3 dokumentär och quadrapop.
så godnatt på er allihopa!

ps! innan jag somnar så måste jag bara be er kolla in detta;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6303043.ab
hur skadat är inte det?!

abuela abuela, me duele la muela!

mitt första officiella rim på spanska :D dock rimmar det inte lika bra på svenska.. jag menar = "mormor mormor, jag har ont i visdomstanden!" låter inte så bra i mina öron.. men det kanske bara är jag.
sitter nu med två par sockar och tre filtar (som är mitt täcke) i min säng och fryser om händerna. väntar på att tiden ska gå så jag kan gå in till city och äta hejdå-fika för mattias. chocolate con churros står på menyn vilket känns obeskrivligt bra ändå. ska gå ut och gå innan för att få smaka lite på den underbart friska luften, helt skönt ute. svinkallt och sol, kan det bli bättre? ja det kan det men inte i höst/vintertider..

just det ja, rimmet i rubriken kommer ifrån att jag har svinont i min vänstra visdomstand, haha. pga detta så sov jag grymt dåligt inatt och när jag kom till skolan så värkte hela huvudet + att jag inte hade några viktiga lektioner idag så jag frågade min handledare om jag fick gå hem och sova. han ba: "självklart emma! du ser sjuk ut, gå hem och vila dig." när ska dom fatta att jag inte heter emma?! haha, det äger ändå. lite kul med att heta nått annat. hatade verkligen namnet nicole när jag var liten, trodde det var en mardröm att jag hette nicole. men nu när jag är komfortabel med det så tror alla jag heter emma.. jaja, orkar inte förklara ÄN EN GÅNG att i sverige har vi minst två namn precis som dom här i spanien har minst två efternamn. men det går tydligen inte in i deras små grå.....

fick riktigt äcklig mat idag, gillar ej den kokta potatisen här! blääää. tillsammans med bönor så gick det helt enkelt inte ner. så det blev apelsin, sallad, päron och kotlett ist. härlig blandning ändå.. eller..

men nu ska jag pilla lite med mitt nya tuenti-konto. raderade det andra för att jag hade för många äckliga människor där (läs värdsytern) så jag började på ny kula! tuenti är precis som facebook fast på spanska. it's nice. har en kompis änsålänge men det ska vi fixa..hehe.
vi ses snart peeps :)

svinkallt, frío como una puta mierda, fucking cold, YOU NAME IT

fasen va kallt här börjar bli nu! även om jag har på mig min underbara vinterjacka + 2 m lång och tjock halsduk så fryser jag som en råtta utan päls (nakenråtta?). även om jag klagar så tycker jag nog det är ganska underbart ändå. man får massa julkänsla! nunnorna har pyntat och gjort så fint med julgran och grejer i entrén. alla tjejer tvingades att skriva en önskan på en liten lapp och hänga i granen. jag började direkt tänka på ny mobil, kläder eller pengar men det var tur att jag kollade vad dom andra skrev först. "fred på jorden" och "att alla människor är mätta när dom lägger sig". hehe ojsan. skyller på missförstånd i språket. men jag skrev också fred på jorden, det rimmar bra liksom..eller..

nu är här kolsvart och det nalkas för min dagliga promenix med min älsklings ipod. lars winnerbäck spelar nog av sig fingrarna, för han spelas i princip hela tiden. melissa horn och melendi måste även dom var trötta. härligt med musik ändå! man kan gå från asdepp till jättepigg på en låt bara! dock kan det även bli att man går från jättepigg till asdepp på en låt med.. men det ska vi inte tänka på idag! för idag är det måndag och då ska man vara glad! eh, nej. hatar verkligen måndagar. börjar med idrott kl 8 och sen är hela dagen en enda pina. men det är okej! tisdagar är värre, haha. jätteobetydligt snack känner jag nu ja.

så jag ska bege mig nu! hoppas alla lägger sig mätta ikväll och att ni inte fryser ihjäl. för det är kallt i falkenberg med? det säger min falkenberg-termometer här till höger iaf. hehe. PUSS!

tranquila hija..estarás bien

För en tystnad mellan väggarna som skar genom cement
Två ögonpar i tomhet från september till advent
För en man som gick till jobbet som om inget hade hänt
För en kvinna som sa "allting är förstört, allt är bränt"


tänkte gå ut och gå tills jag ska prata med pappa. känns bäst så en dag som denna.

svar om spanien!

det finns tydligen folk som undrar var jag är någonstans i spanien och vad jag pluggar.
jag bor norr om madrid (madrid ligger i mitten av spanien) i en stad som heter valladolid. länet heter castilla y leon och det är i princip lika stort som t ex cataluña (barcelona) eller andalucía (södra spanien).

jag pluggar i en vanlig spansk skola där jag är den enda utbytesstudenten. det är faktiskt riktigt bra eftersom då är jag tvingad att snacka spanska eftersom inte en enda behärskar engelska... jag pluggar "humanidades" där jag läser historia, lengua (spanska litteraturhistorian), matte, engelska, ekonomi, filosofi, cmc (grymt stort ämne, innehåller allt från könssjukdomar till rymden), idrott och datorkunskap. sen har jag två timmar i veckan där man sitter i biblioteket och "pluggar", ganska onödig lektion känner jag..
vi går 8-13.55 varje dag och varje lektion är 50 min. vi får ingen skollunch och vi får betala allt skolmaterial (som böcker) själva. lärarna kan sina saker men vissa av dom kan verkligen inte lära ut. betygen efter t ex prov ropas ut i klassen så alla ska veta vad alla fick, det hatar jag. även om jag inte gör vissa prov så är det grymt elakt av läraren eftersom vissa elever inte vill att deras resultat ska sägas högt. lite skillnader från svenska skolan finns det verkligen. en annan sak är att om även läraren är sjuk så måste man sitta i klassrummet ändå, man får inte lämna skolan eller vara i biblioteket. det finns hur många olikheter som helst, men jag orkar inte skriva alla här, haha :)

betyg och sånt! jag är ju här ett år som utbytesstudent men mina betyg räknas inte i sverige. detta är som ett sabbatsår, fast jag pluggar ändå. korkat eller smart? bedöm själva. jag gör inte alla prov, men har istället arbeten för att lättare kunna lära mig. i början var det riktigt svårt att hänga med på lektionerna, men nu fattar jag i princip det mesta. grymt gött att känna att man utvecklats!

hoppas det gav lite mer klarhet :)

I dont want to control you, I want to console you

sitter och dunkar riktigt hög musik i mina röda nördhörlurar. gammal kärlek rostar aldrig så just nu spelas p-diddys dänga "tell me". ingenting jag i vanliga fall lyssnar på men när man ska tagga så är den micket bra :) hahah, ska inte ens säga vilken låt som kom på nu.. kommer bli evigt utstött ur samhället. det vill vi ju inte riskera så det struntar jag i att säga! tråkiga tjejen? -ja

ikväll blir det fiesta som dom säger här i spanien. trion är grundreceptet sen ska det alldeles säkert läggas till några kryddor! så att säga. haha känner mig riktigt töntig idag, bara ballar ut hela tiden! på filosofin flummade (hatar ordet) jag iväg och sa massa oväsentligt som inte en jäkel brydde sig om. men läraren tyckte nog det var bra eftersom det enda man behöver göra för att få godkänt i filosofi här i spanien är att flumma (hatar det ordet riktigt mycket) iväg. SÅ HIMLA BRA......

vet inte varför jag är så glad och crazy (haha lol) idag! kanske är det för att jag har fått min dagliga dos av världens vackraste människa, kom ut ett nytt avsnitt av criminal minds igår ju. helt underbart. sen har jag ätit choklad med, ur min hardcore chokladkalender. har bara ätit till 11 :D megastolt. eftersom det är den elfte idag.. ellerså..

måste dock sova en stund känner jag, eller det kan jag göra efter jag tagit ut pengar!! smart nicole. tack. ehe. jag måste nämligen ta ut pengar eftersom mitt kort inte funkar utomlands, älska nordea<3 sen ska jag köpa frukt till helgen!! så gäätt. men jag ska nog dra iväg och göra det nu och sen blir det hem och sova la siesta. måste ladda upp för i natt! blir antagligen så att vi träffas vid 11 och sen stängs studenthemmets dörr kl 5. perfa. kom ihåg i början när man var trött när man gick ut, haha. det kommer bli konstigt att komma hem till sverige där festerna slutar när festarna här börjar.. men det har sin charm det med! hemmafester äger diskotek/bar tycker jag. men när annapanna kommer hit så ska vi vända på det :D

nu har jag skrivit riktigt mycket onödigt som ingen egentligen ska behöva läsa.. jag tänker inte läsa genom det iaf, hehe. men jag önskar er en riktigt trevlig kväll/natt och gör ingenting som jag inte skulle gjort.
ps. kan fortfarande inte ladda upp bilder på varken facebook eller här! suuger

HÖRS IMORGON NOOOOBS!! HASTA MAÑANA NOOOOBS! (noob är samma på alla språk va.. aa)

ska rusa till linisen

maja är på kör nu för att sedan springa iväg till sin musikal så jag och lina kör solo idag. sen ska jag prata med papii! skulle bara uppdatera och säga att det inte är långt kvar tills vi ses :D

mätt som en bäver

är så mätt nu kan jag säg!
fikade innan med maja och linisen (rostad majs och tortilla) och är redan ganska mätt när maten ställs på bordet för kvällsmaten. vad får vi? -tortilla och såklart chokladsötsak till efterrätt. det kan man inte säg nej till ändå.
så nu sitter jag här, redo att spy upp ett ton mat känns det som. men lite waste att spy upp maten, då blir man la hungrig direkt efter? jag tänker inte ta reda på det ;)

nu ska jag borsta tänderna, tvätta bort mitt smink och måla naglarna för att sedan lägga mig i min ofantligt hårda säng och soooooooooova. dog på quadrapop igår och är fortfarande ledsen över det, men man får ta nya tag!


underbar låt! tack amina

nos vemos pronto

hon kommer med solsken till mig

vi fick glass till efterrätt.
dagen känns och ser snäppet ljusare nu.

14 min till maaat

sitter här med mitt jäkla historia arbete och spyr lite på det. det handlar om la industrialización en los países nórdicos och så långt är jag med. men sen så har jag fått fem frågor att svara på och det är dom jag inte förstår. jag fattar texten men det är lärarens frågor som får mig att se rött. jaja, får ta nya tag efter maten!

vaknade nästan precis, eller vid kvart i ett kanske. då hämtade jag min torra tvätt och hängde in den fint i min garderob (stolta mamma och mormor?!). sen satte jag mig med min agenda och såg hur veckans planer ser ut. uppstått lite komplikationer om fredagkväll, dubbelbokat. men men, ska lösa det.
sen satte jag mig med historian.......jaja, jag får la skriva att jag inte fattar, inte precis att han är så pigg på att hjälpa en heller. lärarna har verkligen inget överseende att man inte är spansk. kör på i 110 km/h ändå. men jaja, dom gör som dom vill. jag tänker inte hänga upp mig på filosofiprov och sånna grejer som inte kommer gynna mig inom spanskan ändå. proven är så sjukligt svåra här asså. 50 min på varje prov och man får absolut inte sitta över. jaja. love svenska skolan så att säga.

nu är det 8 min kvar till maten och jag ska ta på mig ett par byxor, annars kommer la nunnorna få hjärtattack om jag kommer ner där i linne och underkläder haha. det vill vi ju inte ska hända! så det blir ett par böxer. (hallänska <3)

måste bara lägga till en sak. jag tänker när jag kommer sitta på tåget från köpenhamn till falkenberg.. hur kommer det kännas att alla pratar svenska? (okej, danska men det är mer likt svenska än spanska kan jag lova). jag kommer sitta och glo på alla som tusan för att dom snackar svenska, haha skoj när jag tänker på det.
nu börjar det pirra lite i magen! nära nu :)

hemmafrun!

gött säger jag bara.
blev väckt av telefonen vid halv två. det var den snurriga nunnan som sa att jag hade besök. det var majsen! vi gick och köpte ett par skor till henne sen skildes vi åt. jag duschade och sen gick jag ner och åt mat. ganska äckligt faktiskt om jag ska vara ärlig, men man fick banan till efterrätt så det var okej.
sen har jag tvättat och hängt upp alla mina kläder på tork samt sanerat mitt rum! luktar för första gången på länge riktigt gott och jag nyser inte pga av allt damm längre. positivt va. snart måste jag bege mig ner till gadiz (affär, ica typ) och köpa massa frukt inför skolveckan. idag och imorgon är alla lediga eftersom det är några helgon som dött dessa dagar ellernått.. inte så insatt!

måste bara berätta en jäkligt rolig sak som hände igår när jag skulle kolla mattiderna för idag.
det finns en nunna som jag tycker verkar riktigt läskig. när jag skulle gå ner för trapporna kommer hon ut ur sitt rum, går fram till mig och tar mig (lite för hårt haha) i armen och säger:
"hija, escucha! oyes? te llama..." / översättning flickebarn, lyssna! hör du? han kallar på dig..."
när hon sa det sista så viskade hon, precis som det skulle få specialeffekter ellernått haha. lite läskigt men ganska skoj ändå. förresten så svarade jag att jag inte hörde nått och gick vidare. dessa nunnor...

100 dagar

nu har jag levt i spanien i 100 dagar, exakt.
jag har blandade känslor för min tid här. vet inte riktigt hur jag ska förklara så att alla förstår eftersom jag inte förstår migsjälv. samtidigt som det känns att jag levt här hela mitt liv så känns det som om det gått hur fort som helst. jag menar, 100 dagar = ca 200 st tandborstningar, 450 st toasittningar, 100 gånger jag vaknat upp och tänkt "en dag mindre". haha okej jag har nog lite för mycket fritid eftersom jag tänkt på dessa saker ganska länge. nu tänker jag; bara 26 tandborstningar kvar tills jag kommer hem. är det ett tecken på att man är lite sjuk om man räknar allt i tandborstningar? jaja, jag gillar det iaf.

tiden här har som sagt varit väldigt skiftande just känslomässigt.
jag kommer ihåg de första dagarna.. herregud säger jag bara. grät minst 10 gånger per dag och ville verkligen bara hem. när jag började räkna ner tills hemresan så var det 111 dagar = andra dagen jag var här. samtidigt tror jag att familjen bidrog en del till att min första tid här var sådär jobbig. morsan var ju sjuk, "jag gillar inte solljus", så vi satt ju bara inne i två veckor i princip innan skolan började. jag tror också jag kom förtidigt hit, maja och mattias (eftersom vi inte kände lina då) kom ju 1 och 1,5 veckor efter mig. nu när jag tänker tillbaka får jag tårar i ögonen, jag önskar verkligen inte att någon ska må som jag gjorde då. fy.
när jag började skolan så blev det lite bättre, jag kom ut och jag kunde träffa maja och mattias mycket oftare.
dock började jag märka att allt inte stod riktigt bra till i familjen. morsan flippade ut ofta och ibland gick hon inte ens ut på hela dagen, bara satt inne och kollade tv eller låg i sängen. det fanns hundratals saker som jag inte riktigt fattade men inte heller ville fråga varför det var så. t ex en gång när vi var på en marknad så såg jag morsan sno en ring som hon sen gav till mig. jag frågade varför hon stal den. då svarade hon: men det är såhär man gör i spanien. precis som jag är dum i huvudet eller?! dom måste trott att bara för att jag inte behärskade språket till 100% så var jag säkert förståndshandikappad. alla fattar la att det inte är okej att sno saker i ett enda land?! ååh, blir riktigt arg nu när jag tänker på det. ÅH. det fanns massa andra exempel, men om jag skulle skriva alla här så skulle ingen läsa klart (om det nu är någon som orkar läsa allt, haha).
jag kommer ihåg en gång när jag och värdmorsan satt och åt. jag frågade varför hon inte ville jobba. hon svarade: varför ska jag jobba när jag har dig? jag tror det var då som jag verkligen började tänka vafan jag gjorde där. är jag bara en inkomstkälla för dom? är det det enda jag är? det satte igång mitt tänkande.
den sista spiken i kistan var när morsan slog sin dotter. inte bara en puff sådär utan med knytnävar. kommer aldrig glömma hur rädd jag var. får gåshud bara jag tänker på det. vad skulle jag göra? jag sprang in på mitt rum och började gråta. hörde dottern knyda: "mamma, varför?? jag är ju din dotter!" även om jag avskyr dottern mer än något annat så tycker jag synd om henne. för efteråt kom båda in i mitt rum och förklarade att det är såhär man gör i spanien, alla gör det. morsan hade verkligen hjärntvättat dottern! hela situationen var helt absurd! det var den natten jag bestämde mig för att byta till ett studenthem och även byta skola.
känner dock att jag inte är redo att skriva allt som hände dagen efter den natten, det känns inte helt okej än helt enkelt. det är väldigt jobbigt fortfarande.

jag trivs riktigt bra på studenthemmet. har väldigt lätt att prata med alla och även nunnorna. haha, har en konstig känsla gentemot nunnorna bara. det känns liksom.. aa.. dom ägnar sitt liv åt något/någon som inte har bevisad existens istället för att bilda familj och leva "på riktigt". kanske låter konstigt men sån är jag. dock är dom hjälpsamma och vill verkligen hjälpa mig.
såklart finns det riktiga stolpskotts tjejer här, men det finns det ju överrallt. finns två st som är riktigt otrevliga mot mig eftersom jag har varit här mindre tid än dom men ändå får jag mer uppmärksamhet, dom stör sig nog på det. när dom säger korkade saker så antingen låtsas jag inte fatta vad dom säger eller så blir jag uppbackad av någon av de andra tjejerna. dom två är ganska mobbade tror jag, så dom måste ju trycka ner någon som inte kan försvara sig tillräckligt för att må lite bättre själva :) rör mig inte i ryggen faktiskt, det är hos dom det riktiga problemet ligger.

jag har skrivit alldeles för mycket nu och jag beundrar er som har läst ändå hit. jag kände att jag var tvungen att skriva av mig, firar ju somsagt 100 dagar-jubileum idag! ska firas med fika med mina diamanter, maja och linis.
måste bara säga att det är riktigt tyst på studenthemmet nu.. vi är bara 5 tjejer på 7 våningar, för alla andra åkte till sina hus igår eftersom vi har "lov" i 5 dagar. så det är vi freaks som familjerna inte vill ha hem som är kvar, haha. nädå. dom behöver plugga och jag bor i sverige, så enkelt är det.
känner att jag inte är riktigt slutskriven än, därför tänkte jag svara på tre frågor som jag nästan får varje dag av olika personer.

men lär du dig inte mindre spanska om du bor på ett studenthem än i en familj?
vet inte hur många gånger jag fått den frågan. såklart skulle jag egentligen velat bo i en värdfamilj. men efter mina hemska upplevelser med den psykotiska värdfamiljen /var/är jag inte redo för att lämna ut migsjälv som jag gjorde en gång till för att bara bli nedtryckt ännu en gång. jag behöver tid för migsjälv, att tänka och analysera det jag varit med om, det är som en mardröm. jag vet inte om ni därhemma förstår effekterna allt som hänt med värdfamliljen fått på mig. vet inte ens om jag själv förstår. blir bara fel om jag tar det här på bloggen eller i mail, bättre att ta det face-to-face när jag kommer hem känner jag. jag har pratat med maja och lina om detta flera gånger och jag vet att dom fattar, ni är så underbara mina älskade vänner!

varför umgås du så mycket med svenskar?
skulle vilja börja med att säga att utan mina svenska vänner här, skulle jag sitta i sverige nu. jag hade aldrig stannat kvar om det inte varit för dom, aldrig. jag har spanska kompisar såklart, men när man känner sig ledsen och nedstämd så är det inte lätt för dom att förstå en till 110%. därför har jag mina underbara svenskar. när vi är tillsammans kan man skämta, skratta och prata om hemlängtan och vanliga problem. det kan jag med mina spanska kompisar med, men inte i samma utsträckning som med maja, lina och mattias. det är svårt att förklara, men det blir inte samma grej. kanske är det för att det lätt blir missförstånd med språket, kanske är det för att dom inte förstår hur det är att vara 2500 km från sin familj och vänner. vi svenskar sitter helt enkelt i samma sits!
dock måste jag bara nämna min ruskigt viktiga vän maría som jag har i min klass. det är tack vare henne jag tar mig upp ur sängen vissa riktigt gråa dagar. vi har samma humor och jag kan verkligen vara migsjälv med henne. hon förstår mig och jag förstår henne. nackdelen är att hon bor på ett studenthem för folk som håller på med någon sport på elit-nivå och därför kan vi aldrig vara på fritiden. + att hon egentligen bor i león som ligger norrut. dock ska jag efter jul följa med henne en helg till hennes hus, ska bli mysigt.

hur dum är du inte som går i skolan på ditt sabbatsår? du måste ju repetera när du kommer hem ändå.
haha denna frågan har jag ställt migsjälv tusentals gånger. varför gör jag detta? jag tror jag ansökte för att jag kände att livet i trygga/tråkiga falkenberg kanske inte var nått för mig. ville träffa nya människor, vidga mina vyer som det så vackert heter. ville lära mig spanska och känna hur det var att leva så långt ifrån min familj. det som var mitt största misstag innan jag åkte var att tro att jag inte skulle sakna min familj sådär extremt mycket. men se på mig nu, en tatuering tillägnad dom senare haha. jag har aldrig känt sådan saknad som jag känner nu. men det är nog ändå i slutändan bra, jag har ju vuxit som människa nått enormt på 100 dagar.
det tar mig tillbaka til svaret på frågan varför jag gör detta. jag vet att det är många som tycker jag är riktigt korkad som gör detta, pluggar på mitt sabbatsår. men jag tycker om spanska, tycker om språk överhuvudtaget. jag vill lära mig det flytande och jag vill kunna föra en hel konversation utan att behöva tänka hur jag ska böja verbet. jag är på god väg, men har en bra bit kvar.
som jag sagt så många gånger: jag kommer förlora ett år, men jag kommer vinna ett språk. ellerhur stämmer det?

nä nu ska jag verkligen sluta skriva, detta blev väldigt långt. jag hoppas ändå att det är en eller två vänliga själar som läst genom det mesta.
nu kommer jag snart hem, saknar er alla!

bio & snor

lagom hungrig jag är nu eller.. dock bara 18 minuter kvar tills maten står serverad. är så hungrig att jag skulle kunna äta marmelad eller sylt.. nä nu ljög jag, så hungrig har jag nog aldrig varit, det kan ju bara de två äckligaste sakerna i världen. BLÄ! jajaaa.

känner att jag börjar bli måttligt sjuk (igen). näsan rinner, huvudet spränger, ont i halsen och jag nyser grymt ofta. kul när vi har minilov (lediga måndag+tisdag)! men sånt man får ta. det finns ju en chans att jag har svininfluensan eftersom min bästa kompis i skolan hade det förra veckan hehe. men jag är varken gravid (vad jag vet hehe) eller gammal, då är det la ingen risk att jag dör? nä tror inte det. funderar på att strunta i att vaccinera mig, s-influensan är väl ändå som alla andra influensor bara att man blir jättesjuk och vissa dör? eller.. många frågor, få svar.

känns som om denna dag varit hur lång som helst. har bara suttit och väntat på att det ska bli kvällsmat så jag kan möta upp lina för att gå på bio! vi skulle sett "lluvia de albóndigas" men den gick inte i 3D så vi valde "spanish movie" ist. jag ville egentligen gå på "paranormal activity" men det ville inte lina den lilla mesen.. får se den när jag kommer hem, eller så drar jag med mattias på den eftersom flickorna är för skraja. maja klarar inte av beck, där ligger ribban liksom.. men jag gillar dom ändå! lovar!

nu är det bara 12 min kvar och min mager sjunger för mig. gosigt. har verkligen ingenting särskilt att skriva.. har lyssnat på massa musik idag..just nu så spelas kings of leon - reverly som är en riktigt underbar låt (jag särskrev precis underbar.. shit).

nä nu ska jag plocka ihop alla saker så jag kan sticka och möta linisen dirr efter la cena! nu är det inte länge kvar tills vi ses mina gosungar! <3

när du vill ha oväntat besök

dagen började med att jag försov mig = fick springa till skolan. kom 10 min försent men det gjorde ingenting eftersom alla lärare var helt tossiga över det fina besöket som skulle komma under dagen (politiker, idrottsmän osv). när jag satt mig hoppar två killar på mig och säger att en svensk idrottman ska komma och även han hålla tal. jag tänkte att det var någon ung kille som inte jag visste vem det var. dom snackade om någon esteban svensson = stefan svensson på svenska och jag vet ingen stefan svensson som spelar handboll så jag struntade i det. dock när jag skulle ner och hålla mitt tal ser jag en mörk, lång gestalt i entrén. "men det är ju..det är ju..TOMAS SVENSSON!!" där står alltså svenska handbollslandslagets målvakt! det är en underdrift när jag säger att jag höll på att svimma.. vet inte hur många matcher jag sett och bara beundrat hans lugn och hela hans spelsätt, han är ju helt grym. nu kommer nästa sak som fick mig att kracka i byxan. istället för att gå och hålla tal så leder min gympalärare honom åt mitt håll.."här är tjejen jag pratat om", säger min lärare. sen de följande 10 minuterna står vi och pratar på svenska om allt mellan himmel och jord, haha fattar ni eller?! hur gosig som helst var han och han sa att jag var modig och smart (!!!) som var i spanien ett år. suug på den ni :)sen tog vi kort (som min kompis alvarro har på sin mobil, får bilderna på onsdag) också fick jag en kram! awesome.

talet gick okej, blev helt överrumplad av herr svenssons närvaro att jag glömde av att vara nervös. haha cool tjej.

lo dice todo

<3




"una palabra no dice nada
y al mismo tiempo lo esconde todo
igual que el viento esconde el agua
como las flores que esconden lodo

una mirada no dice nada
y al mismo tiempo lo dice todo
como la lluvia sobre tu cara
o el viejo mapa de algun tesoro

como la lluvia sobre tu cara
o el viejo mapa de algun tesoro

una verdad no dice nada
y al mismo tiempo lo esconde todo
como una hoguera que no se apaga
como una piedra que nace polvo

si un dia me faltas no sere nada
y al mismo tiempo lo sere todo
porque en tus ojos estan mis alas
y esta la orilla donde me ahogo

porque en tus ojos estan mis alas
y esta la orilla donde me ahogo."

det är andra december och jag har ingen julkalender..

första julen som jag firar utan choklad-julkalender.. känns ovärt att leva helt plötsligt.

nä men hejsaan. det är en ganska irriterad och trött tjej som ligger och skriver detta inlägg. irriterad för det inte går att ladda upp några bilder någonstans, varken på facebook, bdb eller här. trött för huvudvärk och svidande ögon. frågan är varför jag har det? jag menar, jag har ju inte ansträngt mitt huvud på hela dagen och jag sov från 22-07.30.. jaja, får sluta tänka varför annars kommer jag bara få mer ont haha.

idag var jag i skolan och vi gjorde inte så mycket. lyssnade på några politiker som babblade massa. dom "diskuterade" med, men när spanska politiker "diskuterar" så ser det lite annorlunda ut än när svenska politiker diskuterar. det blir ganska högljutt och sådär. men det kändes okej! jag brydde mig inte om vad dom sa så jag satt och viskade med maría (som har blivit frisk från svininfluensan!!:D) istället. sen var det hem till studenthemmet och äta riktigt god mat, muums för makaroner med kycklingfilé säger jag bara. sen dess har jag bara suttit här och kollat på internet. ska sätta mig med engelskan och se över den eftersom jag har prov imorgon. kl 6 ska jag träffa lina så ska vi gå och köpa julklappar!:) maja kommer lite senare för hon.. aa.. gör ett välbehövligt ärende haha.

innan jag sätter igång med engelskan så måste jag säga att jag är supernervös. varför undrar ni då? jo det ska jag berätta. min kära lärare sa till mig igår att jag ska läsa en artikel ur spaniens grundlag som firar nått. jag tänkte att jag skulle göra det på lektionen men NÄÄÄ jag ska göra det inför 500 pers på fredag kl 10! skänk mig en tanke då, jag lär behöva det.. jag är jättenervös verkligen. usch.

nu skriker engelskaboken på mig och tiden rinner iväg! os echo de menos

que tal el fin deeeee

jag är s ä m s t på att uppdatera, har mycket annat jag hellre vill göra när jag är inne på datorn än att skriva om mig själv haha. hoppas ni inte tar illa upp. och om ni nu är så angelägna om att jag ska uppdatera mera så kan ni ju allting visa lite uppskattning genom en kommentar :) ellerhur? hihi

vad har hänt sen sist då? hmm.. jag har varit i madrid på möte med IPK (min utbytesorgasisation) och det var mysigt. bjöd på en del rätt sköna skratt och kommentarer om jag säger så. dock blev det väldigt lite sömn som kanske påverkade humöret.. det resulterade i att jag vaknade kl 14 igår och hade missat hela skoldagen, hehe. sen gjorde jag inte mycket på resten av dagen. jo just det! jag lipade sönder till det senaste avsnittet av criminal minds där hotchners fru blev dödad av the reaper.. oj va jag grät. men hotchner dödade honom strax efter så det var lite bättre. haha lina ringde mitt i allt hulkande och frågade vart jag var. så fick jag springa och möta linis så shoppade vi lite julklappar! sen skulle vi hem och plugga. sen åt jag mat och somnade. ganska soft dag ändå.

idag har jag varit i skolan och ätit, det är det enda. skulle egentligen gått en sväng med linis men hon hade massa arbeten. så jag ska nog gå ut och gå några timmar, rensa huvudet plus att jag måste röra på mig känner jag. helgens sviter sitter kvar, haha. sen ikväll blir det bara kvällsmat och sen ska jag slockna som ett ljus i min stenhårda säng! låter bra va?

men nu ska jag kolla facebook och se vad majsen och linis har skrivit på skype, rutan har lyst orange ett bra tag nu hehe. saknar er!

RSS 2.0